Coronamaatregelen

We kunnen er niet om heen, het Corona-virus (Covid-19) heeft ons in de greep.

20/03/2020 | Media

Staenis goes to stage 2 of Climate-Kic

Climate-KIC​ presents the new start-up teams of Stage 2 and YES! Staenis​ is one of them! Many thanks for this great opportunity.

30/06/2019 | Media

Staenis tekent Green Deal circulair bouwen

​Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties geeft Staenis op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen.

22/02/2019 | Media

Staenis engageert zich voor de green deal circulair bouwen

Via dit gezamenlijk engagement zullen bouwbedrijven, bouwmateriaalproducenten, lokale en regionale overheden, private bouwheren, onderzoekers en andere organisaties samenwerken om in de toekomst circulair bouwen in Vlaanderen tot dagelijkse realiteit te maken.

19/02/2019 | Media

Winnaar 10 m² Staenisroosters

Tijdens de afgelopen editie van Dag van de Afwerking van Confederatie Bouw kon je kans maken op 10 m² Staenisroosters.

27/11/2018 | Media

Dag van de afwerking

Bezoek ons op dinsdag 27/11/2018 tijdens de beurs Dag van de Afwerking van Confederatie bouw.

27/11/2018 | Media

Winnaars chapegereedschapset

Tijdens de Zelfbouwbeurs mochten we 2 gelukkige winnaars loten die elk een chape gereedschapset hebben gewonnen t.w.v. €78!

01/11/2018 | Media

Circulaire vloeropbouw van Staenis op techfestival Supernova

SuperNova is a one-of-a-kind event where visionary solutions, technologies and insights come together.

30/09/2018 | Media

Lees hier het ondernemingsverhaal van het vrouwelijke gedeelte van Staenis

​​​​Deze week kan je mijn ondernemersverhaal met Staenis terugvinden in niets minder dan dé Flair.be!

31/07/2018 | Media

Staenis in het vakblad bouwkroniek

​​​​De Kortrijkse start-up Staenis heeft een kunststof rooster ontwikkeld dat het chape werk vergemakkelijkt. Met het innovatieve Staenis chapesysteem is chape (dekvloer) op een eenvoudige en snelle manier vlak te plaatsen.

16/06/2018 | Media

Iedereen aan de chape met Staenis

​Voor een goede chape neemt men doorgaans wat portlandcomposietcement, men voegt er wat water en zand bij, en klaar.Simpel.Voor een innovatief idee neemt men wat jeugdig enthousiasme, een flinke dosis pragmatisme én doorzettingsvermogen, en klaar.Simpel.Voegt men 1 en 2 bij elkaar, dan komt men tot iets wat simpel lijkt maar het leven van veel chapeplaatsers zal vergemakkelijken.Aan het woord zijn Daisy en Tom, zaakvoerders van Staenis en houders van hun eerste patent in de bouw.

26/04/2018 | Media

Hangar K pioniert met west-vlaamse start-ups

​​​​Eindelijk heeft de provincie West-Vlaanderen er ook een. Een start-up incubator, al mogen we het eigenlijk zo niet noemen. Hangar K in Kortijk is een co-creatiehub, waar jonge bedrijven en gevestigde waarden als Barco en Unilin broederlijk naast elkaar zitten.

20/04/2018 | Media

Staenis gespot in de gloednieuwe Polycaro

​​​​Zelf de meest Handige Harry's wagen zich zelfden of nooit aan het plaatsen van een dekvloer of 'chape'. De West-Vlaamse start-up Staenis wil daar verandering in brengen.

18/04/2018 | Media

Staenis present op de zelfbouwbeurs in Temse

​Op de zelfbouwbeurs tonen we hoe je zelf je verwarming, douche, inbouw-wc, ramen & deuren, meubels & keukens, chappe, domotica, plat dak, vloer & binnendeuren kan plaatsen. Je krijgt er alle info mee, om zelf de klus te klaren. Bovendien staan er op iedere stand ervaren installateurs klaar met antwoorden op al je vragen. Kom op 21/4 naar de gratis Zelfbouwbeurs in Temse en ga thuis onmiddellijk aan de slag!

23/03/2018 | Beurzen

Aftermovie studie-event 15/05

​​​De resultaten zijn bekend, hier is de aftermovie van ons studie-event afgelopen donderdag! Bedankt aan alle aanwezigen, partners en standhouders.

19/03/2018 | Beurzen

15/03 Studie-event: Testresultaten innovatieve dekvloer met het Staenisrooster

​​Eindelijk is het zover! De lang verwachte proef resultaten van het Staenisrooster zijn er! Tipje van de sluier, ze zijn veelbelovend! Kom op donderdag 15 maart naar het Staenis studie-event en kom er alles over te weten.

15/03/2018 | Beurzen

Bezoek Staenis op Batibouw 2018 | Paleis 5 stand 121

​Staenis is zeer verheugd u te mogen vertellen dat we aanwezig zullen zijn op Batibouw 2018. Daar zal het Staenisrooster voorgesteld worden aan het grote publiek! Bezoek ons in hal 5 stand 5121.

26/02/2018 | Beurzen

We haalden zonet de voorpagina van HLN | Het Laatste Nieuws!

​Lang wachten op je chapper? Waarom probeer je het niet zelf! De West-Vlaamse start-up Staenis brengt een ‘chaperooster’ op de markt en belooft professionele kwaliteit op maat van doe-het-zelvers. De bouwsite Livios sprak met ontwikkelaars Tom Verstaen en Daisy Bohyn. “Met ons systeem kan je heel wat geld uitsparen.”

13/02/2018 | Media

Demo day winnaar wil met chaperooster de conservatieve bouwsector innoveren

​Staenis won eind 2017 de pitchwedstrijd Demo Day. Een mooie prestatie van de start-up in de bouw, maar de ultieme ambitie reikt nog een pak verder. “We hopen dat het Staenis-rooster ooit echt een begrip wordt. Zoals iedereen Pampers zegt tegen luiers, Bic tegen een balpen of Gyproc tegen gipsplaten.”

23/01/2018 | Media , Wedstrijd

4 start-ups in de kijker in trends magazine

Start-ups Hack League, Happs, Doinn en Staenis openhartig over hun grootste uitdagingen in Trends Magazine.

22/12/2017 | Media

Staenis wint start it @ KBC award

Start-up Staenis is de winnaar van de Start it @KBC Award die uitgereikt werd tijdens de Demo Day. Co-founder Daisy Bohyn ontving de prijs omwille van de opmerkelijke vooruitgang die ze maakte met het pitchen, of presenteren, van hun business-idee.

02/12/2017 | Wedstrijd

Staenis wint boleuro investor game

Op woensdag 8 maart werden er in totaal 48.350 Boleuro's geïnvesteerd in de aanwezige ondernemingen tijdens onze Bolero Crowdfunding Inspiratiesessie in Roeselare. De winnaar van het 'Boleuro Investor Game' is Staenis met 11.050 Boleuro's!

08/03/2017 | Wedstrijd

Tom Verstaen Kroont zich tot Belgisch kampioen tegelzetten

En of Tom Verstaen zenuwachtig was voor zijn deelname aan het Belgisch Kampioenschap Tegelzetten in Gent. In die mate zelfs dat hij de avond voordien moeilijk de slaap kon vatten! Aanvankelijk dacht de 25-jarige Oost-Vlaming dat een zilveren medaille voor hem het hoogst haalbare was maar naarmate de tweedaagse wedstrijd vorderde, rook hij zijn kans en pakte alsnog (nipt) goud.

20/01/2017 | Tegelzetten , Wedstrijd

Zelf je vloeropbouw leggen is zo geklaard met het Staenisrooster.
Zo begin je eraan!